Milyen szempontok alapján érdemes csaptelepet vásárolni?

Milyen szempontok alapján érdemes csaptelepet vásárolni?

Mivel hosszú távra érdemes csaptelepet vásárolnunk, a kiválasztása gondos döntés eredménye kell, hogy legyen, ugyanis a jó ár-érték arány mellett az energiatakarékosság is nagyon fontos szempont. A választék óriási, hiszen az ismert nagy csaptelep márkákon át egészen a nagyon olcsó darabokig, illetve a minőségi termékeket gyártó, de ismeretlen cégektől is lehet vásárolni.
 
Az a kérdés egy lakásfelújítás, vagy új családi ház építésénél, hogy melyik helyiségbe, milyen vízkiállással és egyáltalán hány darab, és milyen típusú csaptelepet kell vásárolnunk. Ezek után szinte már a tudatalattinkban van a leendő csaptelepünk designja, látványa, valamint a műszaki paraméterei is, és így megyünk a szaküzletbe vásárolni.
 
Különböző típusú általános csaptelepek közül válogathatunk: zuhany csaptelep, kádtöltő és zuhany csaptelep, kád-mosdó töltő (KMT) csaptelep, bide csaptelep, valamint mosogató csaptelep, fürdőszobai, vagy mosdó csaptelep.
 
Ha már szűkítettük a kört csaptelep típusok között, tovább szűkíthetjük a számításba vehető csaptelepeket műszaki elvárásaink, és működésük alapján.
 
Vásárlásnál figyelembe kell venni a vízkiállást, a fürdőszoba kialakítását, a mosogató csaptelepnél a konyhai bútor kialakítását, vagy falsík alatti csaptelepeknél a fürdőszobák, zuhanyzók kialakítását is.
 
A működtetés szempontját tekintve a csaptelepünk lehet: nyomógombos csaptelep, kihúzható kifolyófejes csaptelep a konyhába, egykaros csaptelep, hagyományos tekerőgombos csaptelep, és infrás csaptelep.
 
Formája, mérete, és designja a csaptelepeknek
 
Csaptelep vásárlás előtt vegyük ezeket figyelembe:

  •  a mindennapi használatot, és a praktikum szempontjait alapul véve válasszuk meg a csaptelep méretét.
  •  ha lehetséges csak egy termékcsaládból válasszunk, így megmarad otthonunk, fürdőszobánk egységes képe.
  •  amennyiben a vízsugár irányát, vízmennyiséget is szabályozni szeretnénk, akkor a perlátoros csaptelepek a legelőnyösebbek.
  
Mivel a lakberendezési irányzatokkal a csaptelep gyártók designer munkatársai is lépést tartanak, hatalmas a kínálat a trendibbnél-trendibb csaptelepek között, hiszen az üzletekben a hagyományos tekerőgombos kiviteltől a hihetetlen extravagáns kinézetű darabokig, bármit megtalálhatunk.
 
Azonban mielőtt csábításba esnénk egy-egy termék láttán, a praktikussági kívánalmakat nem szabad elfelejtenünk, mivel csaptelepet nem csak 1 évre vásárolunk.
 

Vissza