Konyhai csaptelepek felszerelése vagy cseréje

Konyhai csaptelepek felszerelése vagy cseréje

Ha új konyhai csaptelepet kell felszerelnie, mivel a régi elkopott vagy szivárog, vagy ha egyszerűen új csaptelepet szeretne, könnyen elvégezheti önállóan a cserét.

Zárja el a főcsapot

Először zárja el a vizet a fő vízelzáró csaptelep elzárásával. Ez általában közvetlenül a vízóra előtt található.
Ezután nyissa meg a csapokat, és várja meg, amíg azokból már nem távozik víz.
Mielőtt megkezdené a vízvezetékek és szerelvények meglazítását, érdemes egy rongyot helyezni a csövek alá, mivel azokból valószínűleg víz fog szivárogni.
Ha a csaptelepehez vezető vezetékeken egy vagy több csap van, a munka megkezdése előtt zárja el azokat.

Két helyzet lehetséges:

  1. A két vízvezeték mindegyike roppantógyűrűs csatlakozással végződik
  2. A mosogató alatt két elzáró szelep van a csöveken
Mindkét esetben lazítsa meg, és szerelje szét a csatlakozókat állítható villáskulccsal.

A csaptelepek eltávolítása

A konyhai csaptelep aljánál egy cső található egy külső csavarmenettel. Ez kiemelkedik a mosogató vagy munkalap nyílásán keresztül, és alulról anyával, alátéttel és rögzítőlemezzel rögzül. Az állítható villáskulcs segítségével lazítsa meg az anyát, ami ezután általában kézzel eltávolítható. Ezután felülről leemelheti a régi csapot.

Az új csaptelepek felszerelése

Az új csaptelep aljánál a régi csaphoz hasonlóan szintén egy cső található, külső csavarmenettel. Nyomja át ezt a csövet a mosogató vagy munkalap nyílásán, nyomja a csőre a rögzítőlemezt és az alátétet, helyezze fel az anyát, és húzza meg az állítható villáskulccsal vagy vízpumpafogóval. Ellenőrizze, hogy a csap megfelelő irányba nézzen. Ha új rozsdamentes acél mosogatót vagy kompozit munkalapot szerelt fel, akkor megfelelő átmérőjű új lyukat kell fúrnia a csap rögzítőcsöve számára. Használjon a mosogató vagy munkalap anyagának megfelelő lyukfűrészt.

Vízvezetékek

A csap aljánál, a nagy méretű rögzítő csőben két vízvezeték található a meleg és hideg víz odavezetéséhez. Ezek puha, hajlékony anyagból készülnek és átmérőjük 10 mm. Kézzel a szükséges helyzetbe hajlíthatja ezeket, és szükség esetén a kellő hosszra vághatja csővágó segítségével.
Csatlakoztassa ezeket a csöveket a falból kijövő csövek végeihez roppantógyűrűs csatlakozásokkal. A meleg víz általában baloldalt található. Számos különféle roppantógyűrűs csatlakozás kapható a különféle helyzetekhez.

Hajlékony vízvezetékek

Az új csaphoz általában hajlékony vízvezetékeket is mellékelnek, de ezek külön is kaphatók különféle hosszban. A rozsdamentes acél fonat megvédi a szintetikus gumiból készült hajlékony csövet. A csövek végein csatlakoztató anyák találhatók, amelyek szivárgásmentesen zárnak. Ezek a hajlékony vízvezetékek különféle átmérőben kaphatók, különféle csatlakozó típusokkal.

Nyissa meg a fő vízelzáró szelepet, és ellenőrizze, nincs-e szivárgás

Miután felszerelte a csapot és meghúzta a csatlakozásokat, itt az ideje, hogy megnyissa főcsapot. Mielőtt elrakná a szerszámokat, előbb ellenőrizze, hogy nincs-e szivárgás.
 

Vissza